تقویم رویداد ها

    لیست رویداد ها

    متن خبر

    انتشار راهنمای جدید سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا در مورد موادغذایی و مواد خوراکی

    تاریخ : 1397/05/08 تعداد بازدید : 143

    سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA) دستورالعمل هایی در مورد نحوه ارزیابی ایمنی برنامه های کاربردی فناوری نانو منتشر کرده است که شامل انواع روشهای سنجش نانومواد می باشد.

    به گفته رین هیدل شوجانس، یکی از محققان ارزیابی ریسک سازمان EFSA ، این راهنما بسیار به موقع به کمک متقاضیان آمد تا بتوانند درخواستها را صحیح تر تکمیل کنند. همچنین برای ارزیابی ریسک در سازمان EFSA نیز بسیار مفید خواهد بود.

    این دستورالعمل شامل نکات مربوط به مواد غذایی جدید، افزودنی های خوراکی و آفت کش ها می باشد و می تواند مورد استفاده ارزیابان ریسک، مدیران و متقاضیان تکمیل برگ درخواست نانومواد قرار بگیرد.

    این راهنما که بر ارزیابی ایمنی سلامت انسان و حیوانات تمرکز دارد، قبلا تحت یک نظرسنجی عمومی سه ماهه قرار گرفته است و کلیه پیشنهادات دریافتی در آن لحاظ شده است.

    این راهنما شامل کلیه تغییرات جدید ایجاد شده پس از نسخه سال 2011 می باشد. همچنین پیشرفت های بالقوه آینده از جمله نانوکپسول های تحویل دارو، نانوکامپوزیت های موجود در مواد غذایی جدید، افزودنی های مواد خوراکی، زیست کش ها، آفت کش ها و مواد در تماس با مواد غذایی نیز در این راهنما در نظر گرفته شده است.

    طبق گفته سازمان EFSA، مطالعات علمی جدیدی که منجر به درک بهتر خواص فیزیکی و شیمیایی و ارزیابی ریسک تماس با نانومواد می شود، نیز در نظر گرفته شده است. این راهنما درباره مشخصات فیزیکی و شیمیایی نانومواد و تعیین اینکه آیا یک ماده در دسته نانومواد قرار می گیرد یا نه، پارامترهای کلیدی موردسنجش، روش ها و تکنیک های تشخیص مواد و نحوه تعیین آنها در ماتریس های پیچیده به طور تخصصی بحث می کند. این راهنما همچنین شامل نکات مربوط به ارزیابی تماس و تشخیص و شناسایی خطر است. علاوه بر این، ملاحظات مربوط به سم شناسی درون تنی و برون تنی و قوانین این آزمایش ها نیز بیان شده است. علاوه بر این، در این راهنما نحوه تجزیه برون تنی نانومواد، سم شناسی و بررسی سمیت ژنتیکی و نیز مسائل عمومی مربوط به سنجش نانومواد توصیف شده است.

    به گفته سازمان EFSA، این مطالعات برای بررسی موارد مختلف از جمله سمیت ناشی از نانومواد در زمان بارداری و رشد جنین، سمیت ایجاد شده در سیستم ایمنی بدن، حساسیت زایی نانومواد، ایجاد مشکلات عصبی، تأثیر بر میکروبیوم روده و غدد درون ریز مورد استفاده قرار می گیرد.

    به طور کلی این راهنمای جامع با هدف تکمیل داده های قبلی و امکان استفاده بالقوه از مکانیزم های جدید ارائه شده است.

    این راهنما فعلاً در فاز آزمایشی قرار داد و تا پایان سال 2019 نهایی می شود.

    نسخه بعدی این راهنما در سال 2019 با تمرکز بر ارزیابی ریسک زیست محیطی برنامه های کاربردی فناوری نانو در زنجیره مواد غذایی و مواد خوراکی ارائه خواهد شد.